Колекционер на автомобили използва тестдрайв, за да открадне автомобил Ferrari,

...
 Колекционер на автомобили използва тестдрайв, за да открадне автомобил Ferrari,
Коментари Харесай

Откраднаха рядко Ferrari по време на тестдрайв

  " Колекционер " на коли употребява тестдрайв, с цел да открадне автомобил Ferrari, който е оценен на 2 млн. евро.
Заподозреният за кражбата показал интерес към закупуването на Ferrari 288 GTO от 1985 година, оповестиха от полицията в немския град Дюселдорф.

Той се придвижил до автокъщата с такси, а два часа по-късно, по време на тестдрайв с въпросното Ferrari, пристигнало време за промяна на водачите.

Когато обаче продавачът слязъл от колата, кандидат-купувачът бързо скочил в нея, натиснал газта и липсващ.

Автомобилът след това е открит в гараж, написа BBC.

От полицията настояват, че " историческият автомобил ", с пробег от 43 000 км, се прави оценка на над 2  млн. евро.

В публикация за продажбата на колата на уеб страницата на автокъщата се споделя, че преди време тя е била благосъстоятелност на някогашния северноирландски водач от Формула 1 Еди Ървайн, който се състезава за тима на Ferrari в интервала 1996 – 1999 година

Подобни коли постоянно биват обявявани за продажба в Съединени американски щати на цени от над 3 млн. $. Те постоянно се стартират на профилирани търгове.

За шанс на проверяващите органи, откраднатият автомобил в обичайния червен цвят привлякъл толкоз доста внимание, че бързо бил открит през вчерашния ден вечерта, откакто полицията призовала, в случай че има очевидци, да дават информация.

Колата била открита скрита в гараж в градче покрай Дюселдорф.

Заподозреният обаче към момента е на независимост. От полицията пуснаха негова фотография по какъв начин преглежда Ferrari-то преди кражбата.



Снимка: Polizei Düsseldorf  

Управляващият шеф на автокъщата декларирал пред вестник Westdeutsche Allgemeine Zeitung, че в продължение на седмици мъжът писал имейли и звънял по телефона.

Според Бернхард Керкло колата не е имало по какъв начин да бъде продадена след кражбата, тъй като е прекомерно разпознаваема.

Запознатите, които са единствените същински купувачи на сходен необичаен колекционерски продукт, незабавно биха разпознали, че това е краденият автомобил, защото всичките бройки от този модел, продавани в миналото, са добре познати.

От модела Ferrari 288 GTO са създадени едвам 272 броя.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР